Ara estic....

18.4.11

Goa, Portuguesos i platges/ Goa, Portugueses y playas

Per on començar per Goa? Bé, començaré per el principi. A Goa van arribar els Portuguesos fa molts anys (l'any 1510) i la van establir com una colònia Portuguesa per controlar la ruta de les espècies. De fet, la ciutat d'Old Goa, rivalitzava en aquells moments amb Lisboa i Londres en quant a número d'habitants i també econòmicament. No és d'estranyar llavors que aquesta presència portuguesa i la de missioners Jesuïtes hagi fet que avui en dia la província de Goa estigui poblada per indis la majoria d'ells catòlics i que es vegin esglésies per tots els pobles i ciutats de la regió, i no temples hindús com estàvem acostumats fins ara.
Hem deixat la regió del Rajasthan amb el desert, fortaleses i la seva gran historia passada plena de Maharajàs. Vam passar a Mumbai, tràfic, gent i la influencia anglesa. I ara estem a Goa, amb les seves platges, palmeres i amb un estil de vida molt més tranquil que al nord. Per començar no hi ha tan soroll i la gent no t'atabala tant. Es d'agrair.
Hem arribat al nord de Goa. El viatge ha durat una nit i mig dia en tren però ha sigut amè per que hem trobat un Suis, que fa 30 anys que viu a Índia, que ens ha entretingut amb història, castes i religió d'Índia. Ara entenem una mica més aquest país. Us imagineu, un Suis de Suïssa on tot és perfecció en el caos d'Índia...la de voltes que dona la vida, no?
Com no, a Goa la gent ve per gaudir de les platges i també per les festes (sobretot quan hi ha lluna plena) encara que la regió ha canviat molt (en positiu, jo crec) des de fa uns quants anys per una regulació més estricta del govern de la província. Nosaltres estem concretament a la platja d 'Arambol, en una casa a 5 metres de la platja...genial. Fins ara estem pagant una mitja de 200 rupies (uns 3 euros) per una habitació doble. I aquí no és una excepció. Tenim sort ja que estem viatjant en temporada baixa, ja que fa molta calor i s'apropa en monsó, i podem negociar molt el preu. Ja sabeu, a Índia tot és negociable...s'ha de regatejar per tot...
A part de les platges, Lailla i jo vam llogar una moto per anar a veure la ciutat d'Old Goa. Després d'una hora de conducció, la policia ens para i em demana el carnet de conduir. Merda!!! L'he oblidat al “hostel” (en serio) i li dic al policia. Llavors el poli em diu que la multa són unes 1500 rupies (vint i pico euros) i clar, li expliquem que no sabíem que necessitàvem carnet per conduir una “scooter”, que som “guiris” i bla, bla, bla...I quina és la sorpresa, bé, no tan sorpresa, quan ens diu: i que, com ho arreglem això? Això em sona a suborn...jeje. Fins i tot posa preu...500 rupies. Nosaltres seguim dient-li que no sabíem res, que si vol, anem a buscar el carnet de conduir i llavors el poli baixa el preu a 200 rupies...bé, no està mal. Llavors, em va sortir la vena regatejadora a la que estic acostumat a l'Índia i li ofereixo 150...ups!! És en aquest moment que el senyor policia ens mira amb cara de mala llet i ens diu que que ens pensem, que si volem que ell ens doni diners a nosaltres i finalment acaba amb la frase: no vull els vostres diners...marxeu!!! I clar, després de dir gracies unes quantes vegades i mirar la cara de pocs amics del poli, marxem ràpidament. Això si, tornem al “hostel” per agafar el carnet de conduir.
Ens passegem per les carreteres sense transit de Goa rodejades d'arbres i arribem a Old Goa per veure les seves catedrals blanques herència dels portuguesos. Molt maca la zona i patrimoni de la humanitat. Tornem a la nostra platja no sense que abans ens parin dos policies amb cara de mafiosos. Per sort, després d'ensenyar-lis el meu carnet de conduir internacional (bé, ni el van obrir), ens van deixar marxar sense problemes. Com diria un amic meu: “la policia es mi amiga” ( eh, Ojka!!!)

Por dónde empezar por Goa? Bien, empezaré por el principio. A Goa llegaron los Portugueses hace muchos años (en el año 1510) y la establecieron como una colonia Portuguesa para controlar la ruta de las especias. De hecho, la ciudad de Old Goa, rivalizaba en aquellos momentos con Lisboa y Londres en cuanto a número de habitantes y también económicamente. No es de extrañar entonces que esta presencia portuguesa y la de misioneros Jesuitas haya hecho que hoy en día la provincia de Goa esté poblada por indios la mayoría de ellos católicos y que se vean iglesias por todos los pueblos y ciudades de la región, y no templos hindúes como estábamos acostumbrados hasta ahora.
Hemos dejado la región del Rajasthán con el desierto, fortalezas y su gran historia pasada llena de Maharajás. Pasamos a Mumbai, su tráfico, gente y la influencia inglesa. Y ahora estamos en Goa, con sus playas, palmeras y con un estilo de vida mas tranquilo que en el norte. Para empezar no hay tanto ruido y la gente no te agobia tanto. Es de agradecer.
Hemos llegado al norte de Goa. El viaje ha durado una noche y medio día en tren pero ha sido ameno por que hemos encontrado un Suizo, que hace 30 años que vive en India, que nos ha entretenido con historia, castas y religión de India. Ahora entendemos un poco más este país. Os imagináis, un Suizo de Suiza dónde todo es perfección en el caos de India...la de vueltas que da la vida, no?
Como no, a Goa la gente viene para disfrutar de las playas y también para ir de fiesta (sobre todo cuando hay luna llena) aunque la región ha cambiado mucho (en positivo, yo creo) desde hace unos cuántos años por una regulación más estricta del gobierno de la provincia. Nosotros estamos concretamente en la playa de Arambol, en una casa a 5 metros de la playa...genial. Hasta ahora estamos pagando una media de 200 rupias (unos 3 euros) por una habitación doble. Y aquí no es una excepción. Tenemos suerte puesto que estamos viajando en temporada baja, ya que hace mucho calor y se acerca el monzón, y podemos negociar mucho el precio. Ya sabéis, en India todo es negociable...se tiene que regatear por todo...
Aparte de las playas, Lailla y yo alquilamos una moto para ir a ver la ciudad de Old Goa. Tras una hora de conducción, la policía nos paró y me pidió el carné de conducir. Mierda!!! Lo he olvidado en el “hostel” (en serio) y se lo digo al policía. Entonces el poli me dice que la multa son unas 1500 rupias (veint-y-pico euros) y claro, le explicamos que no sabíamos que necesitábamos carné para conducir una “scooter”, que somos “guiris” y bla, bla, bla...Y cual es la sorpresa, bueno, no tan sorpresa, cuando nos dice: y que, como lo arreglamos esto? Esto me suena a soborno...jeje. Incluso pone precio...500 rupias. Nosotros seguimos diciéndole que no sabíamos nada, que si quiere, vamos a buscar el carné de conducir y entonces el poli baja el precio a 200 rupias...bueno, no está mal. Entonces, me salió la vena regateadora a la que estoy acostumbrado en la India y le ofrezco 150...ups!! Es en este momento que el señor policía nos mira con cara de mala leche y nos dice que que nos pensamos, que si queremos que él nos dé dinero a nosotros y finalmente acaba con la frase: no quiero vuestro dinero...marcharos!!! Y claro, tras decir gracias unas cuántas veces y mirar la cara de pocos amigos del poli, nos fuimos rápidamente. Eso si, volvimos al “hostel” para coger el carné de conducir.
Nos paseamos por las carreteras sin tráfico de Goa rodeados de árboles y llegamos a Old Goa para ver sus catedrales blancas herencia de los portugueses. Muy bonita la zona y patrimonio de la humanidad. Volvemos a nuestra playa no sin que antes nos paren dos policías con cara de mafiosos. Por suerte, tras enseñarles mi carné de conducir internacional (bueno, ni lo abrieron), nos dejaron marchar sin problemas. Como diría un amigo mío: “la policía es mí amiga” ( eh, Ojka!!!).

Miki Mahal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada