Menjant el famós "hotpot" |
Doncs sí, un dia abans de l’esperat els meus amics de Canet han arribat
a Beijing. Van sortir de Moscou, han creuat tota Rússia i han passat per
Mongòlia amb el tren transsiberià. M’han dit que ha estat genial així que m’ho
apunto per una d’aquestes mini-vacances que faré algun dia.
La nostra casa semblava una casa ocupa ja que érem 5 en un apartament d’una
habitació, però ens hem apanyat bé. Com no, ells han fet “turiskeo” per la
ciutat i jo els he acompanyat algun dia. El que sí que hem fet tots junts cada
nit és anar a sopar per provar el més típic de la cuina xinesa. El nostre
restaurant xinès preferit, també un “Tepanyaki” (és japonès però no el podíem
evitar), un “hotpot” (que es com una “fondue” on pots posar de tot) i aquesta
nit el famós ànec a la pequinesa. Justament avui, després d’aquest sopar, a la
matinada, els meus amics tornen cap a Barcelona. S’ho han passat molt bé...
això ens han dit. Ens tornem a veure Mariona i Billy!
Aquesta setmana ha fet molta calor. Hem suat inclús per la nit. No us
penseu que feia un sol espatarrant sinó que la majoria dels dies el cel estava
tapat de contaminació. Hem vist poc el blau del cel. En teoria, els mesos de
setembre i octubre són els millors en quant al temps. Bona temperatura i
bastants dies de cel clar. A veure si es compleix.
Una altra bona noticia aquests dies, ja ens han tornat el passaport amb
el nou visat. Això vol dir que ens podem quedar a Xina fins el 22 de novembre.
Si tot va bé, deixarem el país el 20 de novembre en direcció a Myanmar. Els
dies passen volant i només queden uns dos mesos i mig. Ja tinc ganes.
Després d’una setmana de vacances ja he tornat a treballar. Van parar
les classes de natació perquè volien netejar la piscina i jo la veig tal i com
la vaig deixar. Per altra banda, encara estic buscant un “jamón” sencer pel
pare xinès d’una de les meves alumnes. De moment no sé on el pot comprar aquí a
Beijing. Parlant l’altre dia amb ell em va dit que l’ultima vegada que va venir
de Barcelona, es va portar a dins de la maleta un “jamonero” i el ganivet
corresponent. M’hauré d’espavilar. Sembla que a aquest li agrada més que mi,
je.
Pues sí, un día antes de lo esperado mis amigos de Canet han llegado a
Beijing. Salieron de Moscú, han cruzado toda Rusia y han pasado por Mongolia
con el tren transiberiano. Me han dicho que ha sido genial así que me lo apunto
para una de estas mini-vacaciones que haré algún día.
Nuestra casa parecía una casa ocupa ya que estábamos 5 en un
apartamento de una habitación, pero nos hemos apañado bien. Como no, ellos han
hecho "turiskeo" por la ciudad y yo los he acompañado algún día. Lo
que sí hemos hecho todos juntos cada noche es cenar para probar lo más típico
de la cocina china. Los hemos llevado a nuestro restaurante chino favorito, también
a un "tepanyaki" (es japonés pero no lo podíamos evitar), a un
"hotpot" (que es como una "fondue" donde puedes poner de
todo) y esta noche al famoso pato a la pequinesa. Justamente hoy, después de
esta cena, por la madrugada, mis amigos vuelven a Barcelona. Lo han pasado muy
bien... eso nos han dicho. ¡Nos volvemos a ver Mariona y Billy!
Esta semana ha hecho mucho calor. Hemos sudado incluso por la noche.
No penséis que hacía un sol increíble sino que la mayoría de los días el cielo
estaba tapado de contaminación. Hemos visto poco el azul del cielo. En teoría,
los meses de septiembre y octubre son los mejores en cuanto al tiempo. Buena
temperatura y bastantes días de cielo claro. A ver si se cumple.
Otra buena noticia en estos días, ya nos han devuelto el pasaporte con
el nuevo visado. Esto quiere decir que nos podemos quedar en China hasta el 22
de noviembre. Si todo va bien, dejaremos el país el 20 de noviembre en
dirección a Myanmar. Los días pasan volando y sólo quedan unos dos meses y
medio. Ya tengo ganas.
Después de una semana de vacaciones ya he vuelto a trabajar. Pararon
las clases de natación porque querían limpiar la piscina y yo la veo tal y como
la dejé. Por otro lado, todavía estoy buscando un jamón entero para el padre
chino de una de mis alumnas. De momento no sé dónde lo puede comprar aquí en
Beijing. Hablando el otro día con él me dijo que la última vez que vino de
Barcelona, se trajo dentro de la maleta un jamonero y el cuchillo
correspondiente. Tendré que espabilarme. Parece que a éste le gusta más que mí,
je.
Miki Chang
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada