Ara estic....

11.5.13

2x1 a HK: Visat i cumple/ 2x1 en HK: Visado y cumple'Skyline' de Hong Kong
Ja estic a casa, Beijing, després del viatge llampec de 2 dies a Hong Kong (HK). El motiu només va ser un: fer-se el visat. Ja us vaig dir que a Xina aconseguir un visat era cada cop més difícil. Ara s’ha de sortir del país i el lloc més fàcil i més a prop és HK, la antiga colònia anglesa. El viatge d’anada el vaig fer en tren i vaig tardar unes 24 hores, no està mal, no?
Bé, el procediment per aconseguir un visat sense seguir els passos burocràtics normals és fàcil i sorprenent. De fet, un amic ens va passat un telèfon d’algú que es dedicava a això. Després del contacte telefònic, vàrem quedar en una de les estacions de metro més concorregudes de HK. Bé, jo i uns quants ‘guiris’ més. Allà, entreguem el nostre passaport a una noia que l’introdueix ràpidament en una motxilla. També ens fa una foto amb una càmera necessària per la tramitació del visat. Un minut després ens diu que en dos dies ens hem de trobar al mateix lloc amb els diners.
Dit i fet, dos dies després ens tornem a dirigir a la mateixa estació i la mateixa noia treu el nostre passaport de la mateix motxilla i, després de comptar el diners, ens l’entrega amb el visat enganxat en una de les pàgines. Semblava que estiguéssim comprant drogues... ups!
Us haig de dir que el visat és legal, no us preocupeu. La forma d’obtenir-lo... millor no saber-ho. El més important és que hem creuat la frontera sense problemes. Això sí, hem arribat amb unes 3 hores de retràs a Beijing ja que el nostre avió no tenia permís per enlairar-se.
A part del visat, a HK també va coincidir el meu aniversari. Quaranta anys, què fort! La veritat és que no vaig fer res especial. Sopar en un restaurant indi i passejar per aquesta gran ciutat. Haig de confessar que us he trobat a faltar, als amics i a la família, i m’hagués agradat estar a Barcelona. Bé, si més no, he rebut les vostres felicitacions a distància. GRACIES!

Ya estoy en casa, Beijing, después del viaje relámpago de 2 días a Hong Kong (HK). El motivo sólo fue uno: hacerse el visado. Ya os dije que en China conseguir un visado era cada vez más difícil. Ahora hay que salir del país y el lugar más fácil y más cerca es HK, la antigua colonia inglesa. El viaje de ida lo hice en tren y tardé unas 24 horas, no está mal, ¿no?
Bueno, el procedimiento para conseguir un visado sin seguir los pasos burocráticos normales es fácil y sorprendente. De hecho, un amigo nos pasó un teléfono de alguien que se dedicaba a ello. Tras el contacto telefónico, quedamos en una de las estaciones de metro más concurridas de HK. Bueno, yo y unos cuantos 'guiris' más. Allí, entregamos nuestro pasaporte a una chica que lo introdujo rápidamente en una mochila. También nos hizo una foto con una cámara necesaria para la tramitación del visado. Un minuto después nos dice que en dos días nos tenemos que encontrar en el mismo lugar con el dinero.
Dicho y hecho, dos días después nos volvemos a dirigir a la misma estación y la misma chica saca nuestro pasaporte de la misma mochila y, tras contar el dinero, nos lo entrega con el visado pegado en una de las páginas. Parecía que estuviéramos comprando drogas... ¡ups!
Tengo que decir que el visado es legal, no os preocupéis. La forma que lo obtienen... mejor no saberla. Lo más importante es que hemos cruzado la frontera sin problemas. Eso sí, hemos llegado con unas 3 horas de retraso a Beijing ya que nuestro avión no tenía permiso para despegar.
Aparte del visado, en HK también coincidió mi cumpleaños. Cuarenta años, ¡qué fuerte! La verdad es que no hice nada especial. Cena en un restaurante indio y pasear por esta gran ciudad. Debo confesar que he echado de menos, a los amigos y a la familia, y me hubiera gustado estar en Barcelona. Bueno, al menos, he recibido vuestras felicitaciones a distancia. ¡GRACIAS!

Miki Chang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada