Ara estic....

5.5.13

El visat es complica/ El visado se complicaJa ho sabíem des de fa unes quantes setmanes. L’obtenció dels visats a Xina s’està complicant. Si més no, els visats que no s’obtenen amb un procés burocràtic normal, com és el nostre cas. Fins al moment, ens dirigíem a una agència especialitzada en visats i allà ens ho solucionaven tot només pagant una gran quantitat de diners. No havíem de sortir del país. No us espanteu, els visats eren legals però els aconseguíem, nosaltres i la majoria d’estrangers,  amb unes trampes legals que les autoritats xineses acceptaven.
Bé, això ja s’ha acabat. Ara jo no es poden fer els tràmits al mateix país sinó que s’ha de fer al país d’origen. Per sort, tenim aquí al costat a Hong Kong (HK) on encara podem fer algun que altre tripijoc. El nostre visat caduca en uns dies i ja estem preparant tot per anar a aquesta ciutat sino-anglesa.
Pels francesos encara és més complicat obtenir-lo. Alguna cosa va passar fa uns anys entre aquests dos països i s’estan fent la guitza mútuament. Per exemple, jo a HK em puc treure un visat de negocis per un any en només un dia. La Lailla, necessita cinc dies laborables per gestionar-lo i, encara que obté un visat d’un any, està obligada a sortir del país cada dos mesos. A més, li costa més car. Tot i així no hi ha cap altra solució. Ens l’hem de fer sí o sí si volem quedar-nos a Xina. De fet, la Lailla marxa avui mateix cap a HK i jo en tres dies. Després tornarem junts.
Fora d’això tot va bé. Jo no em puc queixar de la feina. Ara treballo a la natació i també estic fent una feina de transcripció. Això vol dir que em passo el dia escoltant frases a través d’uns auriculars i verifico que l’ordinador les escriu correctament. Inclús estic treballant els caps de setmana. Què fort! Jeje.
Per sort, els nostres amfitrions ens tracten de meravella i crec que ens quedarem a casa seva uns quants dies més. Ells encara no ho saben... ups!

Ya lo sabíamos desde hace varias semanas. La obtención de los visados ​​en China se está complicando. Por lo menos, los visados ​​que no se obtienen con un proceso burocrático normal, como es nuestro caso. Hasta el momento, nos dirigíamos a una agencia especializada en visados ​​y allí nos lo solucionaban todo sólo pagando una gran cantidad de dinero. No teníamos que salir del país. No os asustéis, los visados ​​eran legales pero los conseguíamos, nosotros y la mayoría de extranjeros, con unas trampas legales que las autoridades chinas aceptaban.
Bueno, esto ya se ha acabado. Ahora yo no se pueden hacer los trámites en el mismo país sino que se tiene que hacer en el país de origen. Por suerte, tenemos aquí al lado a Hong Kong (HK) donde todavía podemos hacer algún que otro arreglo. Nuestro visado caduca en unos días y ya estamos preparando todo para ir a esa ciudad sino-inglesa.
Para los franceses aún es más complicado obtenerlo. Algo pasó hace unos años entre estos dos países y se están fastidiando mutuamente. Por ejemplo, yo en HK me puedo sacar un visado de negocios por un año en sólo un día. Lailla, necesita cinco días laborables para gestionarlo y, aunque obtiene un visado de un año, está obligada a salir del país cada dos meses. Además, le cuesta más caro. Aún así no hay otra solución. Nos lo tenemos que hacer sí o sí si queremos quedarnos en China. De hecho, Lailla se marcha hoy hacia HK y yo en tres días. Después volveremos juntos.
Aparte de esto, todo va bien. Yo no me puedo quejar del trabajo. Ahora trabajo en la natación y también estoy haciendo un trabajo de transcripción. Esto quiere decir que me paso el día escuchando frases a través de unos auriculares y verifico que el ordenador las escribe correctamente. Incluso estoy trabajando los fines de semana. ¡Qué fuerte! Jeje.
Por suerte, nuestros anfitriones nos tratan de maravilla y creo que nos quedaremos en su casa unos cuantos días más. Ellos aún no lo saben... ¡ups!

Miki Chang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada